Fiasco?

FROM THE PEOPLE WHO HAVE INVENTED PARACHUTEs to the people who have invENTEd airing cupboards.

WE ARE OPEN:

TUE-FRI FROM 5PM UNTIL 11.30PM

SAT FROM 2PM LATE LUNCH AND DINNER FROM 5PM UNTIL 11.30PM

Eteläranta 16, 00130 Helsinki

or call +358300472341(0,34€/min+pvm/mpm)

reservations@restaurantfiasco.fi

EXCEPTIONS:

27.6.-14.8. WED-FRI KLO 5pm-11.30pm

SAT 2pm  LATE LUNCH & DINNER KLO 5pm-11.30pm

RESERVE A TABLE!
Fiasco?

Because we couldn’t make it to Italy during the summer, we decided to bring a scoop of Italy to Ultima. Fiasco?is an homage to a resilient nation and it’s people and their food. In peace we mix finnish produces and add finishing touches from Italy. Fresh herbs, pinch of madness and lots of heart. The perfect Fiasco? If you love Italian food like we do seize the day like someone said and come visit us.

Reserve a table

MENU

Fiasco’s menu is always made with italian flavours to the max and with big heart. In troubled times we need joy and that is exactly what we try to show in our menus. Best ingredients, creative madness and a dash of olive oil. That is all.

 

Menu Fiasco?

”Menu Fiasco? is based on traditional Italian dishes prepared appreciating the traditions while making small renovations. Season’s best ingredients, dash of olive oli and let’s leave the food to talk”

With the aperitifs we recommend

Antipasti misti +10€

 

Veal tongue vitello tonnato and spinach lemon pesto

***

Cacio e pepe and parmesan

***

Grilled sea bass, gnocchis in mussel sauce and white asparagus

***

Yogurt pannacotta and rhubard sorbet

66€

Wine pairing for menu Fiasco? 60€

 

 

Menu Nuovo

”This menu combines Italian flavours and modern cooking. Only slightly breaking the boundaries of the traditions. We believe that the strictest Nonna would give us our blessing with the love poured in to preparing this menu.”

With your aperitifs we recommend

Antipasti misti +10€

 

Insalata di mare

White fish, marinated scampi, deep fried octopus, confit scallop and nduja

***

Eggplant risotto and balsamic vinegar quail

***

Roasted beef brisket ”gremolata”, chick peas and spinach

***

Chocolate cake and mascarpone ice cream

66€

Wine pairing for menu Nuovo 65€

 

 

Aperitivo

Olives Ascolani

Meat filled deep fried olives Ascolani

7€

Pizzetta of the day

8€

Salumi misti

12€

 

Superiore 

Veal tongue vitello tonnato and spinach lemon pesto

18€

Spring vegetables, burratina and truffle anchovy

18€

Insalata di mare

White fish, marinated scampi, deep fried octopus, confit scallop and nduja

17€

 

Primi

Eggplant risotto and balsamic vinegar quail

17€/24€

Cacio e pepe and parmesan

17€/24€

Spagetti alle Vongole

Only on thursdays and fridays

19€/27€

 

 

Secondi

Roasted beef brisket ”gremolata”, chick peas and spinach

29€

Grilled sea bass, gnocchis in mussel sauce and white asparagus

28€

Ricotta filled zucchini flower, nettle polenta and grilled white asparagus

28€

 

 

Formaggi

1 = 8€

2 = 14€

3 = 18€

4 = 20€

 

 

Dolci

Yogurt pannacotta and rhubard sorbet

13€

Chocolate cake and mascarpone ice cream

14€

Gelato of the day

7€

Bialetti moka coffee and petit four

7€

TASTINGS AND TAKEAWAYS

Take a trip to Italy and get to know different wine areas.

Tastings are held in Eteläranta 16, between 5pm and 8pm.

Sometimes you might find delicacies here to take home.  Keep an eye out!

135,00

Lombardia, tuo maailmankuulu viinialue, joka on noussut viini-intoilijoiden tietoisuuteen muummoassa kirsikan aromein varustellun Valtellinan sekä kuplivan Franciacortan myötä. Vuoristoinen keskellä Pohjois-Italiaa sijaitseva alue tuottaa jopa 1,3 miljoonaa hehtolitraa viiniä vuodessa. Tunnetuimpia rypäleitä alueella ovat Nebbiolo ja Trebbiano di Lugana. Myös Gardajärvellä lomailleet ovat varmasti tustuneet Lombardian herkullisiin viineihin. Fiascon kevään ensimmäistä omaa viini-iltaa vietetään keskiviikkona 25.5.2022 kello 17:30 Tuttuun tapaan viini-iltaa emännöi Ravintolapäällikkömme Heidi Martikainen Benvenuto!   Mitä? Lombardian viini-ilta 4rkl 10 viiniä hinta 135€ (sisältäen menun ja viinit) Milloin? Keskiviikkona 26.5.2022 kello 17:30-21:00 Missä? Ravintola Fiasco, Eteläranta 16, 00130 Helsinki

215,00

  La Spinetta on yksi maailman arvostetuimmista viinitaloista. Talon historia alkaa 1960-luvulta, jolloin viljelijäpariskunta Giuseppe ja Lidia Rivetti aloittivat yhteisen projektinsa Pohjois-Italian Piemontessa. 1977 Rivettin perheen lapset, Carlo, Bruno, Giorgio ja Giovanna aloittivat Moscaton viljelyn vahnempiensa opastuksella ja tuella. Heidän Moscatonsa Bricco Quaglia ja Biancospino olivat ensimmäisiä single-cru Moscatoja Italiassa ja talo on toiminut suunnannäyttäjänä lajikkeen tuottamisessa Italiassa. Makeiden viinien suosion myötä, Rivetin perhe päätti laajentaa toimintaansa punaisten rypäleiden tuotantoon ja näin saivat alkunsa vuonna 1985 Barbera Ca di Pian ja vuonna 1989 Pin. Näistä viineistä inspiroituneina, perhe laajensi viljelyä Barbarescoon ja vuonna 1995 sai alkunsa Gallina ja tarhaviiniensä myötä, La Spinetta on noussut osaksi maailman huippuviinitaloja. Keskiviikkona 27.4 on mahdollisuus päästä viettämään viinintekijä-iltaa Ravintola Fiascoon La Spinettan viinien parissa. Mukana illallisella on herra menestyksen takana, Giorgio Rivetti. Illan aikana nautimme 8 viiniä ja 4 ruokalajin menun Fiascon keittiön valmistamana. Benvenuto!   Mitä? La Spinetta viinintekijä-illallinen 4rkl 8 viiniä hinta 210€ (sisältäen menun ja viinit) Milloin? Keskiviikkona 27.4.2022 kello 17:30-21:00 Missä? Ravintola Fiasco, Eteläranta 16, 00130 Helsinki

COMPANIES AND PRIVATE EVENTS

Fiasco? is a great and versatile place to arrange corporate and private events during lunch and dinner. Don’t be afraid to contact us and let’s plan the best event ffor you.

ASK MORE!

+358 300 472 341 (0,34€/min+pvm/mpm)

reservations@restaurantfiasco.fi